DAVET (İslamda Kardeşlik)

Kategori  Kategori : Davetiye
Tarih  Tarih : 02 Mart 2010 11:11

İHSANİDER"DEN İSLAMDA KARDEŞLİK KONFERANSI

İmam Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İHSANİDER) Yönetim Kurlu basın bildirisinde; 06.Mart 2010 Tarihinde, Saat: 18.30 da Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenecek olan İSLAMDA KARDEŞLİK Konulu konferansa tüm halkın davetli olduğu bildirildi.

Birlik, Kardeşlik, Yardımlaşma, Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltmek gayesi ile çıktığımız kutlu yolda; İmam Hatip Mezunu, mensubu ve sevenleri olarak, İSLAMDA KARDEŞLİK Konulu gecemize tüm halkımız davetlidir.

İSLAMDA KARDEŞLİK konulu konferans; Prof. Dr. Cahit BALTACI tarafından verilecektir. Gecemizde ezgileri ile Fatih TEKİN ve Şiirleri ile Şair Mustafa CAYMAZ renk katacaklardır.

Adana İmam Hatip Okulundan mezunu, Prof. Dr. Cahit Baltacı:1943 yılında Hatay Erzin´de doğdu. 1964´te Adana İmam-Hatip Okulundan, 1966´da Adana Erkek Lisesinden mezun oldu. 1969´da İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdi. Aynı yıl İstanbul Müftülüğü emrinde başladığı memuriyet görevini çeşitli kademelerde sürdürdü. 1975 yılında İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü´nde XV-XVI. Asırlarda Osmanlı Medreseleri adlı teziyle doktor oldu. 1976 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsüne tarih öğretmeni olarak tayin edildi. Bir süre İstanbul Müftülüğü Şer´î Siciller Arşivi´nde uzman olarak çalıştı. 1981 yılında, Fatih Müftülüğü´ne vekâlet etmekte iken Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine, Yüksek İslâm Enstitüsü döneminde, öğretim üyesi olarak naklen tayin oldu. 1988 yılında doçent, 1994´te profesör unvanını aldı.

www.ihsanider.org.tr

Vakıflar Haftası Sempozyumunda Prf.Dr. Cahit BALTACI