Srebrenica halkı Sırplardan kurtulmak istiyor

8 bin Müslüman erkeği katleden Sırpları başlarında yönetici olarak görmek istemeyen Srebrenica´lılar özel statü taleb ettiler.

Kategori  Kategori : Videolar
Tarih  Tarih : 31 Mart 2010 15:22

1995'teki katliamın izlerini her gün taşıyan bölge halkı, Saraybosna'da gösteri düzenledi. 8 bin Müslüman erkeği katleden Sırpları başlarında yönetici olarak görmek istemediklerini belirten binlerce kişi, Bosna-Hersek'ten özel statü talep etti. Protestocular arasında, kocası ve oğlunu katliamda kaybeden Kada Hotiç de vardı. Gözü yaşlı kadın, "12 yıldır bu suç şebekesinden kurtulmaya çalışıyoruz" dedi. Srebrenikalıların talebinin gerçekleşmesi için anayasanın değişmesi gerekiyor. Boşnak ve Hırvatlar özel statüye sıcak bakarken Sırplar bu fikre şiddetle karşı çıkıyor.