Çanakkale Şehitlerinden Ümmet'e Mektup

Ey Yeni Nesil! Bu mektubu okumaya hazır mısın?

Kategori  Kategori : Güncel
Tarih  Tarih : 15 Ocak 2016 15:59

İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI

KÜLTÜR DAYANIŞMA VE İNSANİ DEĞERLERİ YÜCELTME DERNEĞİNDEN

KAMUOYUNA DUYURU

‘’Çanakkale Şehitlerinden Ümmet’e’’ Mektup Yarışması

Ey yeni nesi! Bu mektubu okumaya hazır mısın?

Çanakkale Şehitlerinin hatıralarının yaşatılması, Mehmet Akif Ersoy’u ve Çanakkale Destan’ını anlamak, Gençliğin geçmişi ile duygudaşlık kurmasını ve araştırmasını sağlamak, geçmişi ile barışık nesillerin, duygu dünyasını ifade etmesine imkân vermek ve tarih şuurunun oluşmasına katkı yapmak gayesi ile  ‘’Çanakkale Şehitlerinden Ümmet’e’’ Mektup Yarışması düzenlenecektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:

-Mektup Word ortamında yazılacak ve üç sayfayı geçmeyecektir.

-Eser Çanakkale Savaşı yıllarındaki yaşanmışlıklarla duygudaşlık kuran ve Çanakkale Kahramanlarımız, Şehitlerimiz, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un anısını yaşatmayı gaye edinmiş içerikte ve Günümüz dünyasına mesaj verir mahiyette olacak.

-Her yarışmacı en fazla bir eserle yarışmaya katılacak. Eser daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olacak.

-Katılımcılar eserin alt kısmına isimleri ile birlikte iletişim bilgilerini de yazacaklar. İlk, Orta, Lise, Üniversite Öğrencileri; Adı Soyadı: Okulu: E-posta adresi: Ulaşılabilecek Telefon No: Diğer katılımcıları; Adı Soyadı: E-posta adresi: Ulaşılabilecek Telefon No:

-Yarışma tüm halkımıza açık olup yaş sınırı yoktur.

-Yarışmaya gönderilen eserlere ait telif hakkı İHSANİDER e ait olacaktır.

BASVURU:

-Word ortamında yazılan mektup, 28 Şubat 2016 Pazar 17.00 a kadar e-posta yoluyla (ihsanider@hotmail.com) adresine iletilecektir. Word ortamında yazılmayan esere ait müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak. e-posta haricinde başka yolla müracaat kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME:

-Değerlendirmeyi Seçici Kurul yapacak. 28 Şubat 2016 Pazar 17.00 a kadar e-posta yolu ile ihsanider@hotmail.com adresine ulaşmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

-İlk, Orta, Lise ve diğer olmak üzere dört kategoride değerlendirme yapılacak.

-Değerlendirmeye alınan eserlerin; Birincilerine; 1 Adet Tablet ve Safahat tören esnasında ödül olarak verilecek. İkinci ve üçüncü olan eser sahiplerine de; Çeyrek Altın ve Safahat hediye edilecektir.

-Ödül alan eserler ve eser sahipleri tören günü açıklanacaktır. Tören sonrası ayrıca web sayfamızda (www.ihsanider.org.tr) yayınlanacaktır.

SECİCİ KURUL:

Sivil Toplum Kuruluşlarının vereceği üyelerden oluşacaktır.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:

-Dil ve anlatımın yazanın dil dünyasına uygunluğu

-Dil ve anlatımın, Türkçenin anlatım olanaklarını yansıtmadaki başarısı

-Konu bütünlüğü. İlgi çekici, düşündürücü ve öğretici olması, duygu derinliği

-İnsanı ve çevreyi tüm gerçekliği ile anlatması (tasvir)

-Düşünce dünyasına ve duygudaşlık (empati) kurulmasına katkısı. İnsani değerlere verilen önem

-Genç veya gençliğe adım atmış olan bireylerin kendini ve çevresini tanımasına ve kişilik gelişimine katkısı

-Tarih şuuruna katkısı

ÖDÜL TÖRENİ:

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezinde 18 Mart 2016 Saat:14.00 de, İhsanider, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü Katkı ve Katılımı ile tertip edilecek Çanakkale Şehitlerini Anma Programı sonrası ödüller sahiplerine verilecektir.

www.ihsanider.org.tr

İHSANİDER YÖNETİM KURULU