Çanakkale Destanı günümüze ve yarınımıza ışıktır

Kategori  Kategori : Güncel
Tarih  Tarih : 17 Mart 2018 23:46

Tarihin akışının değiştiği. Yüreği iman ve vatan aşkıyla çarpanların, hayâsızca bir işgale gövdesini siper ettiği. Mehmetçiğin “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” parolasıyla istiklali ve istikbali uğruna toprağa düştüğü. Enginlere sığmayıp taşan bir milletin yeniden var oluş destanı yazdığı yerdir ... Çanakkale; Anadolu’nun her köşesinden, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan, Üsküp’ten, Bosna’dan kopup gelmiş, dilleri ve renkleri farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omuza mücadele verdiği. Kadınıyla erkeğiyle ecdadımızın taşıdığı bir sancak, her karışında o aziz ruhu barındıran bir toprak. “Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.” müjdesinin tecelli ettiği yerdir. ... Çanakkale; Ve Çanakkale Destanı Tarihimiz, kültürümüz, değerlerimiz ve bizi biz yapan zaferlerimizden biridir. Bu nedenle unutmayacağız. Ve elbet genç neslimize de ecdadın bu şanlı geçmişini unutturmayacağız. .... Çanakkale’yi geçilmez kılan ruhu, şühedâ fışkıran toprağımızın izzetini evlatlarımıza öğretecek ve Ecdadımızın emanetine sahip çıkarak. Bu emaneti aynı bilinç ve idealle yarınlara taşıyacagiz.....  Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdâni ve ahlakî değer tanımadan üzerimize gelmektedir. Terör örgütleri ve zulüm çeteleri, aziz milletimizin huzurunu, birliğini ve dirliğini bozmaya çalışmaktadır. Ancak, aramıza fitne tohumları ekmeye, irademizi ve basiretimizi zayıflatmaya uğraşanların sonu hüsran olacaktır. İmanımızdan aldığımız güç ve tarihimizden aldığımız ışıkla bizler bugün de barışı, huzuru, kardeşliği ve adaleti tesis etmek için mücadeleye devam edeceğiz. .... 18 mart 1915 tarihi Canakkale Zaferimizin  sene-i devriyesinde Çanakkale Destanını yazan isimsiz kahramanlarımızı, hatıralarını, minnet ve şükranla  yâd ediyor. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.  .............. Durmuş Bilal AKKUŞ İHSANİDER Yönetim Kurulu Adına Başkan