Melik Şah

01:52 - idam sehpasında ayaklarını dahi bükerek kendisini ölüme terk etmiş, Sırtında göremediği ‘’.
Melik Şah

Heykelsever padişah; Sultan Abdülaziz

Sultan Abdülaziz, hayvanlara karşı özellikle de kaplan ve aslanlara karşı ilgisi sebebiyle Çırağan ve Beylerbeyi Sarayı bahçelerine Geyiklik ve Aslanhaneler inşa ettirmiştir. Fransa’dan Beylerbeyi Sarayı ve Çırağan Sarayı bahçelerini süslemek için bronz, mermer heykeller ve vazolar sipariş edilmiştir.

Darbenin Hukuku: Yassıada Mahkemesi

Sayısız mesnetsiz suçlamalarla karşı karşıya kalan tutukluların kendilerini savunmalarına bile fırsat verilmiyordu. Mahkeme başkanı Salim Başol, Menderesin “ savunma hakkımız kısa kesiliyor” sözlerine “Sizleri buraya tıkan irade böyle istiyor" diyerek karşılık veriyordu.

Muhammed Ali Cinnah ve Pakistan'ın kuruluşu

Muhammed Ali Cinnah"ın önderliğinde başlayan ve gelişen hareket üzerine, 23 Mart 1940"da Lahor"da toplanan Müslüman Birliği Cemiyeti Kongresi Hindulardan tamamen ayrı bağımsız bir Pakistan Devleti kurulmasını kararlaştırmıştı.

Malay yakın tarihi ve güncel politik

Avrupa merkezli milliyetçilik ideolojisinin Güneydoğu Asya'ya ulaşması, 19. yüzyıl ikinci yarısı sonları ile 20. yüzyıl başlarında sömürge yönetimlerinin içindeki unsurların girişimleri ile oldu

Martin Luther King'in hayali neydi ?

28 Ağustos 1963 tarihinde 250 binden fazla siyah ve beyazlardan oluşan kalabalık Washinton'daki Lincoln Anıtının önünde toplanmıştı. Martin Luther King meydanda “Bir hayalim var” diyor ve hayalini Amerikan halkı ile paylaşıyordu.

Afrika'da sömürgeleşme ve direniş

Sömürgeci Avrupa Devletleri"nin Afrika kıyılarına yerleşmeleri bazen zorla, bazen antlaşmalarla oluyordu. Özellikle Batı, Güney ve Doğu Afrika kıyılarına yerleşmeye çalışan Avrupalılardan, yerli halk hiç hoşnut değildi. Ancak şiddetle ve kanlı bir biçimde etkisiz hale getiriliyorlardı.