Açıklama: İHSANİDER YÖNETİM KURULU’ NUN 15/07/2016 TARİHLİ DEMOKRASİYE DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN BİLDİRGESİDİR
Kategori: Basın Açıklaması
Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2016
Geçerli Tarih: 16 Haziran 2019 19:50
Site: İHSANİDER
URL: http://www.ihsanider.org.tr/haber_detay.asp?haberID=2146

AZİZ MİLLETİMİZE
     Tarihi şan ve şerefle yazılı asil milletimizin gelişen demokrasisine vurulan kara leke olan ve maalesef belli dönemlerde de amacına ulaşan bir darbe girişimi 15/07/2016 tarihinde vukuu bulmuştur.
     Nihayeti hüsran olan bu silahlı girişim, aziz milletimizin demokrasisine kalpten inancı ve duruma bizzat el koyarak direniş gösterileriyle başarısızlığa uğramıştır.
     Milletimizin, hür iradesiyle seçtiği ve gayet tabii meşru hükümetimiz nezdinde devletimizin bekasına kast eden bu girişime fiili müdahalesi, ülke demokrasimizin ne kadar güçlü olduğunu ve halk iradesinin sadece seçimler değil her türlü durumda güçlü bir biçimde nasıl tecelli ettiğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir.
     Farklı siyasi görüşlere sahip olunsa da toplumun her kesimi, ülkesi ve devleti için yek vücut olup; özgürlüğünü ve hür iradesini perçinlemiş, son zamanlarda kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin zedelenmesine yönelik endişeleri de sonlandırmıştır.
     İHSANİDER YÖNETİM KURULU ve ÜYELERİ olarak, derneğimiz, hangi görüşe sahip olunursa olunsun kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin bekası için meydanlarda, halkımızın içinde; ülke demokrasimiz için her türlü eylem ve direnişte halkımızla birlikte; kardeşliğimize ve demokrasimize kast eden kim olursa olsun karşısında ve hasım konumundadır.
     Milletimizin kaynaklarıyla, milletimizin güvenliği için kendilerine emanet edilen silah ve mühimmatları yine milletimize doğrultanlar bilmelidirler ki;
     Dünya üzerinde mevcut hiçbir silah, milletimizin imanla çelikleşmiş sinesinden daha güçlü değildir.
Bu mübarek direnişte şehitlik makamına erişen gerek güvenlik güçlerimize ve gerekse sivil kardeşlerimize ALLAH’ tan rahmet; yaralı gazilerimize acil şifalar temenni ediyoruz.

İHSANİDER YÖNETİM KURULU