Mersin Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi

Açıklama: Mersin Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi Dekanı Erdal Baykan'ı, makamında ziyaret ettik.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2019
Geçerli Tarih: 15 Kasım 2019 08:32
Site: İHSANİDER
URL: http://www.ihsanider.org.tr/haber_detay.asp?haberID=2244

Mersin Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi Dekanı Erdal Baykan'ı,  makamında ziyaret ettik.

YÖK sisteminde ilahiyat Fakültelerine denk bir fakülte olan ve  ilk öğrencilerini bu yıl alacak olan,  Mersin Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi, İlahiyat Fakülteleri ile aynı haklara sahip ve Fakülteyi tercih edecek bütün öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunuyor.

Fakülte Dekanımız Erdal Baykan;  "ilk yirmibeş binden gelen öğrencilere burs ile birlikte dizüstü bilgisayar da verileceği ve Fakültelerinde Öğrenci öncelikli bir eğitim-öğretim uygulanacağını. Bilimsel ve özgün düşünme yeteneğine sahip meslekî bilgi beceriler edinmiş akademisyen, araştırmacı, öğretmen ve Din görevlisi yetişeceğini, Dini temel kaynaklardan öğretecek milli, manevi, evrensel ahlaki değerlere ve kültürel mirasa bağlı, farklı değer ve inançlara saygılı bir eğitim öğretim faaliyeti yapacaklarını , aynı zamanda yeni bir eğitim-öğretim yönteminin uygulanacağı fakültelerinde evrensel İslami değerlerin hayat bulabileceği bir ortam ve yöntem ile günümüz insanının meselelerine odaklı İlahiyacıların yetişeceğini,"  belirtiyor.

Öğrencilerimize gelecekle ilgili tercihlerinde; Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültemize de yer vermelerini temenni ediyor. Fakülte Dekanımız Erdal Baykan' a ve çalışma arkadaşlarına başarı ve muvaffakiyet diliyoruz.
Durmuş Bilal AKKUŞ
İHASANİDER Yönetim Kurulu Başkanı